Muziek

Ja, dat doe ik ook nog! Ik speel basgitaar, toetsen, een beetje gitaar en sinds kort durf ik ook af en toe wel eens wat te zingen. Ik heb aardig wat bandjes versleten de afgelopen jaren, van grunge/indie/punk tot jazz en ambient-electro. Sommige bandjes liepen wat beter dan andere. Met mijn eerste echte bandje Puddingh and the Gummibears zijn we ooit eerste geworden bij een lokale popronde; jazz combo Plane Jazz in Amsterdam was zelfs een aardige bijverdienste. Met The Sign of Leo heb ik op een paar leuke festivals gestaan, je kan mijn baswerk horen op de EP Fight the Tide en een paar nummers van het album Fields of Passing Time.

Mijn huidige bandje is Kikyu, een ambient-electro project met Marije Boonstra op zang en toetsen en Erik Schoppen op drums en samples. Ik zorg voor het geluid in de lage frequenties, op bas, toetsen, gitaar of wat maar nodig is.

Ik heb aardig was bassen versleten – een paar Fenders, een Blade en een Ibanez of twee, maar sinds al weer ruim 10 jaar speel ik uitsluitend op mijn Rikkers fretless en mijn Rikkers zessnaar. Het totaalpakketje van een Rikkers is – zeker als je in Groningen woont – gewoon niet te verslaan. Topbas met fantastische support door Ferdinand himself.

Ook heb ik veel analoge synthesizers verzameld – ik heb de nodige Juno’s, Polysixen, MS-en en zelfs een Mono/Poly versleten. Uiteindelijk is dat allemaal de deur uitgegaan. Tijd- en ruimtegebrek. Ja, natuurlijk jeukt het nog wel eens en zo’n mooie nieuwe Jupiter X staat zeker op het verlanglijstje, maar tot die tijd ben ik helemaal over op de virtuele tour. Ik heb mijn synths altijd bij me op mijn iPad Pro. De Korg-collectie (iPolysix, ODYSSEi, iM1, iWavestation) is fantastisch, maar ook Animoog en helemaal de Model 15 is briljant. Midi-controller aansluiten via een USB-hub en gaan!