Lezingen

Vertellen over mijn werk, maar ook over onderzoek in het algemeen doe ik graag. Ik heb dan ook voor heel veel verschillende gelegenheden praatjes, optredens en lezingen verzorgd: van een offici√ęle TEDx-talk voor een volle Stadsschouwburg, een pub talk in een bruin studentencaf√©, een tent vol basisschoolkinderen op Noorderzon, of een pop-up optreden in een museum tot lezingen voor Studium Generale in een van de statige collegezalen van de Rijksuniversiteit Groningen, een geschreeuwde uitleg over parapsychologie vanaf een zeepkist op Lowlands, of een prikkelende voordracht voor besloten clubs, opleiders of verenigingen over toegepast onderzoek. En tegenwoordig kan dat ook allemaal online. Ik ben overal voor in.

Onderwerpen waar ik een verhaal over kan verzorgen zijn onder andere:

  • Bewustzijn en bewustzijnsonderzoek
  • Wetenschaps- en kennismanagement
  • Psychologie en neurowetenschap
  • Zin en onzin van de parapsychologie
  • Toegepaste neurowetenschap, oa. in de marketing, leugendetectie, etc.
  • Data- en informatiemanagement

Maar in overleg is er van alles mogelijk. Stuur me gerust een bericht op info@jacobjolij.nl en dan kunnen we kijken wat er mogelijk is.

In mijn verhalen schuw ik de controverse en discussie niet, gaan we flink de diepte in, maar op een luchtige manier. Je gaat sowieso met stof tot nadenken naar huis.

NB: lezingen over parapsychologie en bewustzijnsonderzoek zijn ook te boeken via de Dutch SPR (www.dutchspr.org), de Nederlandse vereniging voor Psychical Research. Je betaalt dan het ‘normale’ tarief, maar de Dutch SPR ontvangt een donatie van 100 EUR.