Wat is bewustzijn nou eigenlijk?

Wat is bewustzijn nou eigenlijk?

Wat is bewustzijn nou eigenlijk? is mijn eerste boek voor het brede publiek. Ik vertel in dit boek over mijn zoektocht naar wat de essentie van bewustzijn is. ‘Wij zijn ons brein’ of ‘the mind is what the brain does’ zijn vaak gehoorde uitspraken als het gaat om bewustzijn. Maar ik heb daar zo mijn vraagtekens bij. In Wat is bewustzijn nou eigenlijk? neem ik je mee langs de neurobiologie, filosofie, natuurkunde en zelfs parapsychologie om een antwoord te geven op de vraag wat bewustzijn nou eigenlijk is.

Naast Wat is bewustzijn nou eigenlijk? ben ik auteur van verschillende Nederlandstalige publicaties over psychologie en hersenonderzoek in de praktijk, onder andere in tijdschriften als Neuropraxis, het Tijdschrift voor Parapsychologie en Bewustzijnsonderzoek en TREMA, het tijdschrift voor de rechterlijke macht.

Als wetenschapper heb ik ook veel gepubliceerd in Engelstalige tijdschriften en boeken. Een recent overzicht van mijn wetenschappelijke artikelen kan je vinden op mijn Google Scholar-profiel.